האם שיש "שווה את זה"? האם נכון להשתמש בשיש עבור מטבחים ומה לא? מה ניתן לספר על שיש כדי להרהר באיכויות שלו ולשקול התאמתו לפרויקט זה או אחר? כתבה זו תשתדל לגעת בכך בקצרה.
האם שיש "שווה את זה"?
זו שאלה מצוינת. אם מחפשים קצת תמונות של שיש בגוגל או של דלתות , ואולי מוצאים אתר כמו פינטרסט ורואים את כל התמונות המעוצבות של השיש המוצגות שם, אפשר לקבל רושם ששיש זה דבר דיי יפה. המשטחים הבורקים והמוחלקים, עם וורידים או פרזולים בצבעי נחושת, זהב וכיוצא בזה. יחד עם היכולת של שיש להשתלב עם שלל סגנונות עיצוב. ובכן, זה בהחלט נראה טוב, זה בהחלט נראה מושך וזה בהחלט יכול להתאים לסגנונות מסוימים. האם זה "שווה את זה"? תלוי איך רוצים להשתמש בו, לאיזו מטרה ומה מרגישים בנוגע לכל זה. מה הבטן, הלב והאינטואיציה אומרים? התשובה יכולה להיות המענה לשאלה.
האם שיש משתלם מבחינה כלכלית?
ישנם סוגי שיש יקרים יותר, ישנם סוגי שיש להם עלות זולה יותר. אפשר שזה תלוי באופן העיבוד, בשכיחות חומר הגלם, בתהליכי הייצור והעיבוד, השיווק והייבוא וכיוצא בזה. על כן, אפשר לראות את השיש שרוצים לפגוש, שרוצים לשלב בתוך פרויקט כזה או אחר ופשוט לבדוק עלויות. ייתכן שיהיו פערי מחיר דרמטיים בין סוג שיש לסוג שיש.
האם שיש יוכל להשתלב בסביבה של מטבח?
הרבה מאיתנו יודעים ששיש יכול להשתלב בסביבה של מטבח, לאור כך שיש משפטים בשפה העברית כמו "תניח את זה על השיש", או "אל תניח את זה על השיש", ובכך אנחנו מבינים ששיש עבור מטבחים, יכול להיות דיי נפוץ ושכיח, לפחות בישראל וכו'. אם כן, האם זו התשובה שלנו, האם שיש יכול להשתלב בסביבה של מטבח? ובכן, יש כמה גורמים או סיבות שיכולים להיות רלוונטיים לדבר. ראשית, שיש יכול להישאר קר, גם כשיש גלי חום אולי בעתות אפייה. שנית, אפשר שתהיה לו אפשרות להישאר חסין לחום. ועם זאת, כנראה עדיף לא לשים עליו סיר רותח וזאת כדי לא להשפיע על הצבעים שלו.